Monday, 11 July 2011

TRIP to refreshing !

 sori to readerreader ! taupload blog neh .. eksyeli , 2hari lepas saya pegi trip dgan mymum and mysis ! mydad tanak ikod , banyak keja .. haduyai ! sedeh jugak lah ,. =( tapi tapa , haha .. tasempit keta ! =p hari SABTU , betolak dalam pukul 2 lebeh lah , lepas mysis balik dari school .. kemaskemas barang , terus pegi ,. majuk ngan mydad sebab tanak ikod .. haha .. mysis bawa keta , mmang agak bosan lah sebab pegi ngan keta KANCIL jep ! (orang cakap kancil neh lari laju , padahal myketa LEMBAP tahap maksima ) dalam keta mmang BUAS(nakal) gila lah ,. haha , duk sorang jep at belakang .. enjoy lah , kalou balik dgan ayah , kena himpithimpit dgan mysis .. =) , agak MALANG jugak lah , mymum call kawan dia sebab nak tido resort , tetiba kawan dia duk at alor setar .. call kawan dia yg sorang lagi , duk at umah mentua , mak sedara(mak ndak) duk at kl , haha ,. boleh dikatakan semua nya tada orang lah .. bhahaha  .. our 1st destination is umah mak sedara(mak njang) .. sampaisampai uh tido terus ! lebih kurang dalam pukul 12. 54 a.m lah .. letih gila ! next day , rancang nak travel masuk dalam HUTAN ! nak pegi mandi sungai .. tapi, tetiba jep , tayar keta PANCIT ! sedeh gila .. tapi tapa , mymum pegi tukar dgan mysis .. saya kena jaga sepupu , umur dia 3 tahun .. haha , jaga lah dia , tgok upinipin (bhahaha) .. mymum bawak blik mybro from umah mak ndak .. then mymum bincangbincang dgan mak njang ,. pegi masuk hutan naik moto ! haha .. best gila arh ! siapsiap makanan apa suma , maka bertolak lah .. haha , saya naik dgan mymum , mysis naik dgan mybro .. pastue tukar , saya naik dgan mybro , mymum naik dgan mysis .. jarak dari jalan besar nak sampai dalam tue lebih kurang dalam 18 km lah jugak , dah lah berbukit ! mabuk kod .. tapi mmang best gila ! haha , sampaisampai uh , terus turun cari bual durian .. haha .. RINDU gila semua uh ! sejak pindah mai perlis neh , apa pun tabule buad ! then kitorang pegi makan nasi dekat rumah dalam hutan uh .. orang sana panggil DANGAU kod .. makanmakan sampai KENYANG , then terus LARI and TERJUN sungai haha .. mmang ENJOY , but lagi enjoy kalou ada mydad .. kalou ada mydad kan , mesti dia suruh saya buad benda gilagila .. dia suruh JERIT kuadkuad ,. then bawak saya pegi tempatempat yang BEST ! haha , mymum talasak sangad ,. haha .. mandimandi uh .. baru teringat tabawak baju salin .. haha .. terpaksa lah pakai baju basahbasah balik .. naik moto dgan mybro boleh MUNTAH ! haha.. macam orang GILA , keluar dalam pukul 4. 49 p.m .. haha , pic tada .. sori ?

No comments:

Post a Comment